Fast Safety Sensor to PtX

Udfordring
Sensorer til brintmålinger har generelt udfordringer med relativt lange responstider (30-90 sekunder) og det kan være fatalt i sikkerhedskritiske applikationer, eks. i PtX anlæg. For at højne sikkerheden og kunne operere PtX anlæg optimalt og tættere på grænseværdierne er der behov for målinger af brinten så tæt på realtid som mulig.

Sensorernes ydre beskyttelseslag er vigtig for langtidsstabiliteten i hårde industrielle miljøer, men begrænser også hvor hurtige responstider, der kan opnås.

Løsning 
SulfiLogger har udviklet en ny mikrosensorteknologiplatform som kan blive basis for ultrahurtige (<1 sekund) brintsensorer, hvilket vil revolutionere sikkerhedsaspekterne omkring brint og PtX​. Sensorernes ydre beskyttelseslag er vigtig for langtidsstabiliteten i hårde industrielle miljøer, men begrænser også hvor hurtige responstider der kan opnås. Løsningen er at teste nye beskyttelses-metoder og -teknologier fra Danish Graphene i samarbejde med Aarhus Universitet og validere, om det er muligt at opnå passende miljøbeskyttelse og samtidig bevare de hurtige reaktionstider​. 

Effekt 

  • Reduktion af responstid på 90-99% ift. state-of-art sensorer
  • Frekvente brintmåleringer vil øge oppetiden på PtX anlæg med op til 2 %

Problemejer 

  • Green Hydrogen Systems

Problemløser 

  • Sulfilogger
  • Danish Graphene
  • AU Chemistry

Finansieret af

Fakta

Projektperiode
Januar 2022 – December 2022

Budget
2,75 mio. kr.

Kontaktperson

Line Louise Overgaard

Line Louise Overgaard
Project Manager
Tlf: +45 3152 1741
E-mail