Verdens første offshore MBA lanceret af 45 partnere

Inn2POWER

Projektpartnere

Udfordring

På mange markeder inden for vindsektoren vil de lokale virksomheder have brug for kompetencer udefra for at kunne komme i betragtning til ordrer. Dermed er der et godt grundlag for danske virksomheder, såfremt de bliver sat sammen med relevante og interesserede lokale virksomheder i et styret forløb, der fremmer tillid, fælles erkendelser og læring.

Løsning

Partnerne i klyngeprojektet Inn2Power har samarbejdet om at styrke innovationskapaciteten og kompetencerne hos små og mellemstore virksomheder inden for offshore vindindustrien i landene rundt om Nordsøen. Innovationsprojektet er internationalt og består af 45 partnere og heriblandt 11 klyngepartnere fra Danmark, Storbritannien, Tyskland, Belgien og Holland.

Resultat

Hovedresultatet af projektet var udviklingen og akkreditering af verdens første og eneste MBA for offshore vindsektoren. Offshore Wind Energy MBA-uddannelsen, som blev etableret og udviklet af Erhvervsakademi SydVest, Energy Cluster Denmark og Hochschule Bremerhaven, er skabt for at sikre en kompetencegivende akademisk lederuddannelse målrettet vindindustriens ledere. Akkrediteringsbureauet AQAS har anerkendt uddannelsen med en international akkreditering.

MBA’en har fra første dag haft gavn af et tæt samarbejde med internationale, anerkendte virksomheder fra offshore vindindustrien som fx Ørsted, Vattenfall, RWE, Siemens Gamesa, Energi Danmark, Tennet og Rambøll m.fl.. Disse virksomheder deltager i uddannelsens Advisory Board med udvikling af moduler. De leverer også studerende til forløbet og relevant undervisningsmateriale i form af cases.

”Akkrediteringen bekræfter, at vi har at gøre med et stærkt akademisk niveau, og engagementet fra industrien sikrer, at teorien også forankres i det praksisnære. Det bringer for alvor værdi.”

Jacob Øbo Sørensen, Vice President hos Semco Maritime og medlem af Offshore Wind Energy MBA Advisory Board.

Fakta

Projekt:

Inn2POWER

Samlet budget:

41.700.802

Projektperiode:

Nov 2016 - Okt 2020

Finansieret af:

Kontaktperson

Christian Boysen

COO

Tel: +45 6171 8663

E-mail