”Projektet har indiskutabelt været en succes”

ECO-RAN

Projektpartnere

”Vi solgte vores første projekt i 2021, hvor der var galopperende energipriser, og hvor strømbesparende software som vores var i høj kurs. På det tidspunkt sparede vores kunde 4-5 mio. kroner alene i Danmark med den løsning, vi havde udviklet i ECO-RAN,” siger direktør Søren Søndergaard fra softwarevirksomheden 2operate:

”Softwaren vakte opsigt i markedet. Vi fik forespørgsler fra mobilselskaber fra Europa, Asien, Nordamerika og Mellemøsten, og vi har siden haft realitetsforhandlinger med 10-15 store operatører. De er alle interesserede i teknologien, og de kan også se besparelsen.

Men de aktuelle energipriser gør, at businesscasen i dag er en anden. Kunderne sparer stadig penge, men færre – og det kølner deres interesse for at indarbejde ny teknologi i deres operation. Samtidig er de forsigtige med at forpligte sig med en virksomhed i så beskeden størrelse som os. Derfor har vi indledt et samarbejde på det nordamerikanske marked med Palantir, som har volumen til at løfte opgaven.

ECO-RAN projektet har indiskutabelt været en succes. Selv om energipriserne er faldet en del siden 2021, så vil jeg vurdere, at vores kunde stadig sparer et par millioner kroner årligt i forhold til udgangspunktet.

Det har også haft stor betydning for os som virksomhed. Før innovationsprojektet var 2operate en virksomhed i mobilindustrien; i dag er vi også en energivirksomhed og ser mange perspektiver i at engagere os dybere i den del. Særligt vil den øgede mængde af fluktuerende energi, som de vedvarende energikilder fører med sig, give os gode muligheder for at byde ind,” siger Søren Søndergaard.

 

Fakta

Projekt:

ECO-RAN

Samlet budget:

3050000

Projektperiode:

Okt 2019 - Sep 2021

Finansieret af:

Kontaktperson

Hans Jørgen Brodersen

Senior Project Manager

Tel: +45 2688 0228

E-mail