Der er mange produktnumre i offshore-industrien. Millionvis.
Numrene er med til at sikre, at alt fra møtrikker, værktøj, komponenter og meget mere, der f.eks. bruges i havvindmøller, kan bestilles korrekt af de teknikere, der servicerer de store enheder på havet. Er der en fejl i produktnummeret, har industrien et problem. Det fortæller Søren Hvorslev, direktør i CSK Group.
”Det lyder måske ikke specielt problematisk med en del med et forkert produktnummer. Men hvis man tænker over delens vej fra lageret på land og ud til en servicetekniker i toppen af en havvindmølle, så får piben en anden lyd, hvis det er det forkerte, vedkommende modtager offshore” fortæller Søren Hvorslev.
Han har gennem ELBE Eurocluster-programmet modtaget støtte til et forløb, hvor CSK Groups softwareløsning Insemito skal hjælpe energisektorens aktører med at få bedre styr på de grunddata, der er udgangspunktet for en kort og præcis leverance af de rigtige produkter, samt sikre en korrekt toldmæssig returproces for de enheder, som skal sendes tilbage til land fra offshore-projekter.
”Vi har udviklet et system, der udover at sikre leverance af de rigtige dele også kan strukturere industriens datasæt på en ny måde. Et eksempel kunne være at forberede toldbehandling for seks containere fulde af udstyr. Med vores innovative løsning kan vi håndtere dokumentationen for f.eks. 6.000 dele pr. container på blot 45 sekunder. Vi udnytter smartere brug af data til at minimere administrationen, hvilket giver mere tid til at fokusere på det, der virkelig tæller, siger Søren Hvorslev og fortsætter:
“Mange virksomheder i industrien bruger i dag andre systemer, og her kan det tage op til to dage at gøre det samme. Vi kan med andre ord sikre en mere effektiv service og minimere nedetid for en mølle på havet, hvis møllen er i stykker, da teknikeren får det rigtige grej første gang,” fortæller Søren Hvorslev.
De europæiske midler til vestjyske virksomheder som f.eks. CSK Group kommer fra ELBE Eurocluster-programmet under Europa-Kommissionen. ELBE står for European Leaders of offshore renewable energy, og er er målrettet otte europæiske landes energisektorer.
De medvirkende lande er Belgien, Spanien, Norge, Sverige, Polen, Frankrig, Skotland og Danmark, hvor den danske energiklynge, Energy Cluster Denmark, koordinerer de danske virksomheders deltagelse.
”Det er yderst positivt, at vores medlemmer såsom CSK Group fra den danske energiklynge har succes i Europa, når det gælder innovative løsninger til det internationale energimarked. Danske kompetencer indenfor digitalisering kan gøre en stor forskel for industrien – både når vi taler forretning og klimavenlige løsninger. Derfor ser vi frem til at følge ELBE-forløbet og vores medlemmers engagement i de kommende måneder,” siger Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark.
Læs mere om ELBE Eurocluster på: http://www.elbealliance.eu/home