Superkapacitorer er en form for batteri, der har et stort potentiale, da de kan oplade og aflade meget hurtigere end andre batterier. Derfor kan superkapacitorer komme til at spille en stor rolle i en ny energiinfrastruktur baseret på grøn energi. Fremstillingen af superkapacitorer indebærer anvendelse af elektrolytter. For nuværende er den mest bæredygtige elektrolyt vandbaseret, men anvendelsen af den øger korrisonen inde i apparatet, hvilket er med til at gøre nye superkapacitorer mindre konkurrencedygtige.
Projektet skal undersøge, hvordan man kan øge levetiden for superkapacitorer fremstillet med vandbaserede elektrolytter ved at indsætte barrierelag inde i supercapacitoren for at beskytte mod korrosion. Projektet skal afprøve forskellige mulige materialer og teste supercapacitorerens stabilitet med henblik på at finde den mest effektive størrelse og tykkelse til et nyt beskyttelseslag.
Det anslås, at projektet kan være med til at gøre vandbaserede supercapacitorers levetid op til tre gange så lang. Mere stabile og levedygtige supercapacitore kan betyde, at teknologien hurtigere kan blive konkurrencedygtig og blive brugt som supplement til nuværende batterier i den fremtidig elinfrastruktur.
ERD ApS
InnoCell ApS
Syddansk Universitet: Mads Clausen Instituttet
Start: August 2021
Slut: Juli 2022
Bevilling: Kr. 800.000
Projektet er finansieret af Uddannelses- og forskningsministeriet
Lene Vest Munk Thomsen
Project Manager
Tlf: +45 3152 3072
E-mail